1. Ελληνικά
  2. Αγγλικά
  3. Ρώσικα
  4. Κινέζικα
  5. Γερμανικά
  6. Γαλλικά
  7. Ιταλικά
  8. Ισπανικά

Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί να κτίσω με μεταλλικό σκελετό;
Τα υλικά των μεταλλικών σκελετών είναι οικονομικά, ελαφριά και εύκολα στον χειρισμό. Παράγονται σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές ποιοτικού ελέγχου. Τα οικήματα με μεταλλικό σκελετό είναι αντισεισμικά, πιο ασφαλή στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και πυράντοχα.

Θα φαίνεται ο μεταλλικός σκελετός στο τελειωμένο σπίτι;
Όχι. Ο σκελετός θα καλυφθεί από τους τοίχους και δεν θα φαίνεται ούτε από μέσα, ούτε από έξω, εκτός κι αν το απαιτεί το αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Θα φαίνεται διαφορετικό από τα άλλα το δικό μου σπίτι;
Όχι. Το σπίτι σας θα μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο στην περιοχή. Επιπλέον, λόγω της ανθεκτικότητας του χάλυβα, μπορείτε να σχεδιάσετε το σπίτι σας με περισσότερους ανοιχτούς χώρους, δηλαδή λιγότερες κολώνες. Με μεταλλικό σκελετό, οι τοίχοι θα παραμείνουν ίσιοι, χωρίς κίνδυνο σκέβρωσης και τα τελειώματα θα γίνουν με τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Περιορίζομαι από συγκεκριμένο τύπο αρχιτεκτονικού σχεδίου;
Όχι, μπορεί να δημιουργήσετε σχέδια κατά παραγγελία, ακριβώς όπως θα κάνατε συνήθως.

Κοστίζει περισσότερο η δόμηση με μεταλλικό σκελετό;
Η τιμή του χάλυβα δεν έχει μεγάλες διακυμάνσεις, τουλάχιστον κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, σε σύγκριση με το κόστος των παραδοσιακών υλικών δόμησης, όπως το μπετόν και το ξύλο. Επιπρόσθετα, το κτήριό σας θα αποπερατωθεί γρηγορότερα, με λιγότερα εργατικά έξοδα, λιγότερη υλική σπατάλη και ευκολότερη μακροπρόθεσμη συντήρηση, που σαφώς συντελούν σε μια πολύ οικονομικότερη κατασκευή.

Μήπως ο μεταλλικός σκελετός θα επηρεάσει την ποιότητα του αέρα μέσα στο σπίτι;
Όχι. Οι χαλύβδινοι σκελετοί προτείνονται από το Ινστιτούτο Υγειούς Δόμησης των ΗΠΑ, ιδιαίτερα σε ιδιοκτήτες με ευαισθησίες σε χημικά υλικά ή με περιβαλλοντική συνείδηση, που θέλουν την καλή ποιότητα αέρα μέσα στο σπίτι τους. Οι μεταλλικοί σκελετοί δεν χρειάζονται επεξεργασία για το σαράκι, δεν περιέχουν ρητίνες και χημικές συγκολλητικές ουσίες σε αντίθεση με άλλα δομικά υλικά.

Είναι εύκολο να γίνουν αλλαγές στην κατοικία μου;
Βεβαίως, μιας και ο μεταλλικός σκελετός επιτρέπει μεγαλύτερα ανοίγματα χωρίς ενδιάμεσα στηρίγματα.

Τι γίνεται με τη σκουριά;
Η χρήση γαλβανιζέ μπογιάς προστατεύει από τη σκουριά.

Πώς συμπεριφέρεται το σπίτι στο κρύο ή στη ζέστη;
Λόγω των μεθόδων δόμησης και των υλικών θερμομόνωσης, το σπίτι θα είναι αποδοτικότερο ενεργειακά. Δηλαδή ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

Πώς είναι ενεργειακά αποδοτικό;
Τα οικοδομήματα με μεταλλικό σκελετό σχεδιάζονται έτσι που να ικανοποιούν ή ακόμη και να ξεπερνούν τα κρατικά πρότυπα για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ακόμη, επειδή ο μεταλλικός σκελετός δεν σκεβρώνει, σε αντίθεση με άλλα υλικά κατασκευής σκελετού, διατηρεί τις ευθείες του αποτρέποντας διαρροές του αέρα που είναι η αιτία απώλειας αέρα.

Υπάρχει κίνδυνος από καταιγίδες και κεραυνούς;
Όχι. Αντίθετα, ο μεταλλικός σκελετός προσφέρει καλύτερη προστασία στους ενοίκους από οποιοδήποτε άλλο σύστημα δόμησης. Οι επιστήμονες προτείνουν τη χρήση κτηρίων με μεταλλικό σκελετό ως καταφύγια κατά τη διάρκεια καταιγίδας, διότι ο μεταλλικό σκελετός γειώνει τον ηλεκτρισμό, ελαττώνοντας την πιθανότητα εκρήξεων, πυρκαγιών ή ηλεκτροπληξίας.